Nieuws

Word lid van de scootmobielclub in Hellendoorn

Rijdt u op een scootmobiel? En bent u op zoek naar wat nieuwe sociale contacten? Een scootmobielclub kan in dat geval uitkomst bieden. Rondom Hellendoorn hebben we onder andere de Scootmobielclub Delden e.o. Dit is een gezellige vereniging die regelmatig tochten in de buurt organiseert. Een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en om de omgeving beter te leren kennen.

Wat is een scootmobielclub?

Een scootmobielclub is een vereniging van mensen die op een scootmobiel rijdt. Deze clubs organiseren tochten in de buurt waar u als lid aan deel kunt nemen. Samen rijden is gezellig en het voorkomt dat u vereenzaamt. In de omgeving zijn er verschillende clubs zoals Scootmobielclub Delden e.o.

Wat zijn de voordelen van een scootmobielclub

Het uitgangspunt van een scootmobielclub is dat iedereen kan deelnemen aan een toertocht in de buurt. Wie zin heeft kan eenvoudig een initiatief starten waarop andere mensen in de regio kunnen reageren. Het is ook een mooi initiatief voor mensen die niet goed de straat op durven. Met een scootmobielclub sta je sterker.

  • Op een laagdrempelige manier mensen leren kennen
  • De omgeving verkennen met een groep gelijkgestemden
  • Voorkomt vereenzaming en vergroot het zelfvertrouwen

Wat voor scooter heb ik nodig?

De tochten die door deze clubs worden georganiseerd zijn meestal tussen de 20 en 50 km. Daarvoor heeft u dus wel een redelijke scoot nodig. Wij adviseren een comfortabele scootmobiel met 3 of 4 wielen, een actieradius van tenminste 35 kilometer en een snelheid van in ieder geval 15 kilometer per uur. Op die manier kunt u eenvoudig bijblijven en kunt u de tocht ook mee rijden. Het is niet leuk wanneer de accu er halverwege mee ophoudt. Denk ook na over een goede vering en banden voor een comfortabele rit. Een rijbewijs is niet nodig. Wel moet u verzekerd de weg op gaan. Dit kan met een WA of All-risk verzekering. De WA-verzekering dekt schade die u bij anderen toebrengt. Bij een all-risk verzekering is ook schade bij uzelf verzekerd.

Dit vind je misschien ook leuk...