Nieuws

Waar je op moet letten tijdens het boeken van jouw vakantie

Waar je op moet letten tijdens het boeken van jouw vakantie

Aan het begin van het jaar begint het bij de meeste al te kriebelen: het boeken van je vakantie. Als je ervoor kiest om vroeg te boeken, zijn de mogelijkheden nog ruim. Veel accommodaties zijn nog beschikbaar en vluchten nog betaalbaar. Echter blijkt voor veel mensen het boeken van de vakantie lastig. Het eeuwig afzoeken van websites met accommodaties en urenlang scrollen op websites met vliegtickets is een hele klus op zich. Echter stopt de oplettendheid na het vinden van een accommodatie niet. Het is namelijk belangrijk dat het bedrijf dat de accommodatie aanbiedt, voldoet aan bepaalde normen zoals ISO 27701. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat jouw gevoelige informatie goed beveiligd wordt.

Creditcard gegevens

Bij het boeken van een accommodatie is er vaak een creditcard nodig. Dit is niet alleen voor de kosten van de accommodatie zelf, maar ook voor de borg. De eigenaar van de accommodatie kan dan namelijk een reservering plaatsen op jouw creditcard in het geval dat er iets kapot gaat. De gegevens van de creditcard zijn echter privacy gevoelig en er moet daarom nauwkeurig mee worden omgegaan. Een certificering zoals ISO 27701 toont aan dat het bedrijf hier goed mee omgaat en je gegevens dus niet zomaar zullen uitlekken.

Betrouwbaarheid

Naast dat het bedrijf veilig om moet gaan met jouw informatie, is het ook belangrijk dat het betrouwbaar is. Het is namelijk iedereens grootste nachtmerrie om in een vreemd land aan te komen en zonder accommodatie te zitten. Controleer dus goed of de aanbieder van de accommodatie te vertrouwen is door gebruik te maken van het internet. Vaak valt hier de betrouwbaarheid van verschillende websites te controleren door middel van recensies en andere bronnen.

Voedselveiligheid

Als het dan eindelijk tijd is om op vakantie te gaan, ligt er vaak nog een ander gevaar op de loer: voedselvergiftiging. In het buitenland worden dingen namelijk vaak niet precies hetzelfde als in Nederland bereid en dit kan ervoor zorgen dat je maag zich omdraait. Het is daarom belangrijk dat je bij voedselketens controleert of ze voldoen aan de FSSC 22000 norm. Op deze manier ben je er namelijk van verzekerd dat het bedrijf de voedselveiligheid waarborgt.

Dit vind je misschien ook leuk...