Nieuws

Voorkom pech tijdens je uitstapje naar Hellendoorn

Onderweg naar je vakantieadres, een gezinsuitje of gewoon naar werk, tijdens al die momenten wil je natuurlijk voorkomen dat je met pech langs de weg komt te staan. En gezien de meeste mensen niet genoeg kennis hebben om zelf reparaties uit te voeren aan de auto, is het dan noodzaak te wachten op een autohulpdienst die je weer op weg helpt. Dit loopt aardig op in de papieren en kost je bovendien ontzettend veel tijd. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. Al is het natuurlijk nooit uit te sluiten. Bij onderhoud renault bijvoorbeeld kunnen ze je heel goed helpen met kleine controles aan je auto, die later grotere problemen voorkomt. Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen om pech te voorkomen.

Voor je op vakantie gaat

Van alle momenten dat je autopech kunt hebben, is het buitenland toch wel het vervelendst. Zeker als je de taal niet spreekt of op een afgelegen plek bent. Bereid je reis daarom goed voor. Dit kan door een aantal checks uit te voeren voordat je vertrekt. Een aantal belangrijke dingen die je zelf kunt doen is het meten van het oliepeil, controleren of er genoeg ruitenwisservloeistof aanwezig is en het bijvullen van koelvloeistof. Naast deze zijn er natuurlijk diverse andere dingen die je zelf kunt uitvoeren, op internet vindt je hier diverse tips voor.

Regelmatig naar de garage

Niet alleen vlak voor vertrek kun je zorgen dat de kans op pech minder is, maar dit doe je ook het gehele jaar door. Wanneer je je auto geregeld naar de garage brengt voor klein onderhoud is de kans op grote beschadigingen veel minder. Kleine mankementen worden opgelost voordat ze grotere problemen kunnen veroorzaken. Ook het regelmatig uitvoeren van APK controles draagt hieraan bij. Er zijn apk keuringen gericht op elk merk auto, zoals bij apk mercedes bijvoorbeeld.

Als je toch pech hebt

Helemaal uit te sluiten is autopech niet. Mocht het toch gebeuren, parkeer je auto dan het liefst op een veilige plek of als het niet anders kan op de vluchtstrook. Trek veiligheidshesjes aan en bevind je op een plek afgeschermd van de snelweg. Nu kun je hulp inschakelen zodat jij hopelijk snel weer je uitje kan vervolgen!

Dit vind je misschien ook leuk...