Nieuws

Voor het eerst naar het buitenland met kinderen: waar moet je aan denken?

De zomervakantie staat alweer voor de deur. Voor veel gezinnen is dit het eerste jaar dat ze met hun kinderen naar het buitenland gaan. Later dan voorheen. Ook doordat corona tot vorig jaar nog een grote rol speelde. De kinderen die rond de pandemie werden geboren, zijn dus veelal nog niet echt op vakantie geweest. Inmiddels is dat gelukkig wel anders en kunnen we weer overal vrij heen. Stiekem ook wel spannend. Zeker nu met een gezin. Gelukkig geldt ook hierbij: een goede voorbereiding is het halve werk! Maar waar moet je allemaal aan denken? We zetten een aantal tips voor je op een rij.

Kies een kindvriendelijke bestemming


Allereerst is het belangrijk om zorgvuldig over de bestemming na te denken. Dit kan een hele andere bestemming zijn dan dat je vroeger deed. Misschien was je voorheen wel van het uitgaan en spendeerde je je tijd het liefst op één van de absolute feesteilanden. Of was je juist iemand die altijd genoeg had aan de natuur of elke dag op zoek ging naar nieuwe toeristische trekpleisters. Met kinderen zal dit anders zijn. Je wil hen niet overal mee naartoe slepen. Ze hebben baat bij een kindvriendelijke omgeving, waar genoeg te doen is om ze te vermaken.

Mallorca met kinderen is bijvoorbeeld een ontzettend goed idee. Een zeer populaire keuze ook. Heel veel jonge gezinnen trekken hier bijna jaarlijks naar toe. Het strand is fijn, de restaurants zijn volledig gericht op kinderen en er zijn eventueel ook genoeg leuke uitstapjes om te maken.

Vind je het toch wel heel spannend om direct te moeten vliegen? Zoek het dan wat dichter bij huis. Een kinderhotel Brussel kan bijvoorbeeld al een hele beleving zijn. Bovendien kun je dit gemakkelijk met de auto rijden. Toch even in een geheel andere omgeving en perfect ingericht op kinderen. De beste manier om je kind alvast een beetje te laten wennen aan het vakantievieren.

Stel je verwachtingen bij


Misschien heb je wel de idyllische droom van kinderen die de hele dag met het water spelen. Lachende gezichten. Zelf heerlijk kunnen genieten van het nietsdoen. Lekker eten, cocktails drinken en plezier maken. Uiteindelijk klopt dit ook wel, maar vergeet niet dat het ook erg hard werken is om met kinderen op vakantie te gaan. Je kinderen zullen niet plotseling geen driftbuien meer krijgen of geen ruzie meer maken. Ze zullen zich echt niet elke dag even goed kunnen vermaken. Verwacht geen wonderen in de vakantie. Dan zul je alleen maar teleurgesteld worden. Stel je verwachtingen bij en geniet van het moment. Dat scheelt al een heleboel stress.

De juiste manier van reizen


Wat de juiste manier van reizen is, hangt natuurlijk voor een groot deel van de eindbestemming af. Alles op zes uur rijden afstand is goed te doen met de auto. Met zeer jonge kinderen is het echter niet aanbevolen om langer dan dat te rijden. Als je dit toch wil, is het verstandig om de trip te verlengen en verschillende tussenstops te maken.


Soms heb je ook geen andere keus dan het vliegtuig te pakken. In alle situaties geldt dat het belangrijk is dat je de kinderen kunt bezighouden. Een goede tip is om een koffertje met allerlei kleine cadeaus in te pakken. Denk aan leuke spelletjes, fidgets en ga zo maar door. Zo kunnen ze zich prima vermaken. En ja, onbeperkt schermtijd is ook zeker aan de orde op reis.

Dit vind je misschien ook leuk...