Nieuws

Op vakantie met je lease auto

Of je nu hebt gekozen voor occasion leasen, elektrisch leasen of zakelijk leasen, met de auto op vakantie gaan is een optie met wat voor soort auto dan ook. Echter is dit niet altijd even voor de hand liggend als je een lease auto hebt. Aan een lease auto zitten namelijk een bepaald aantal kilometers verbonden, waardoor een ritje naar Kroatiƫ niet zo gemakkelijk is als er gewoon naartoe rijden. Met een lease auto koop je namelijk een pakket met een bepaald aantal kilometers, die je kunnen beperken als je regelmatig met de auto op vakantie wilt.

Financial lease

Financial lease is hierbij de oplossing. Hierbij ben je namelijk niet verbonden aan een kilometer aantal. Je betaalt namelijk door middel van maandelijkse bedragen de kosten van de auto af. Echter moet er wel rekening worden gehouden met het feit dat financial lease ook enkele nadelen heeft. Je moet namelijk zelf het onderhoud regelen en ook reparaties zijn voor eigen kosten. Bij andere leasevormen wordt dit al snel door de leasemaatschappij geregeld. Ook staat het hebben van een financial lease auto als schuld op je balans en kan dit je beperken zodra je een lening wil afsluiten.

Zakelijk leasen

Een andere optie is om bijvoorbeeld te kiezen voor zakelijk leasen. Hierbij regelt de leasemaatschappij het onderhoud en zal de auto niet als schuld op je balans staan. Echter heb je hierbij wel een buitenlandverklaring nodig. In deze verklaring staat dat je toestemming hebt gekregen van de leasemaatschappij om over de grens te gaan. Ook zit je met deze vorm van leasen al snel vast aan een bepaald aantal kilometers. Zorg er dus voor dat je een ruim kilometerpakket afsluit zodra je weet dat je veel kilometers gaat maken voor bijvoorbeeld vakantie. Het is dus iets beperkter dan financial lease, maar heeft ook enkele voordelen.

Op vakantie gaan met je lease auto is dus niet zo voor de hand liggend als je zou denken. Het is dus belangrijk dat je je goed inleest en ervoor zorgt dat je niet onderweg of achteraf in de problemen komt. Als je dit te ingewikkeld vindt, kan je er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om met het vliegtuig op vakantie te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...