Nieuws

De beste pas voor op vakantie

Lekker op vakantie gaan is natuurlijk iets waar niemand tegenop kijkt. Er zijn wel een aantal dingen waar je over moet nadenken als je op vakantie gaat. Er zijn in het buitenland een hoop dingen die anders zullen zijn dan je gewend bent in Nederland. Zo is het met betalingen  soms een stuk ingewikkelder dan in je eigen land. Buiten het feit dat er soms andere munteenheden zijn is het ook niet altijd mogelijk om met elke pas te betalen op vakantie.

Verschillende passen

Op vakantie is het handig dat je zowel je creditcard als een betaalpas bij je hebt. Als je op vakantie gaat kun je soms niet overal met een creditcard betalen en bepaalde betalingen zul je ook niet met een betaalpas kunnen voltooien. Je wil natuurlijk niet met problemen komen te zitten in het buitenland en het kan dan ook handig zijn om een gratis kredietkaart aan te vragen. Het is nodig om als je ver weg gaat reizen en naar buiten europa gaat je je pinpas apart activeert. Anders kan het zo zijn dat je met een rekening komt te zitten die je niet kunt betalen.

Het verschil in kosten per pas

Op vakantie kan het nooit kwaad om een creditcard achter de hand te hebben. Op deze manier kun je in noodgevallen doorgaans wel met Visa of een Mastercard betalen buiten Europa. Als je gaat kijken naar wat het voordeligst is voor jou kun je misschien nog wel het best bij geldautomaten van tevoren te pinnen. Als het mogelijk is om met je bankpas de lokale valuta te pinnen zul je een stuk minder kosten hebben dan als je elke keer gaat betalen met je pinpas op locatie. Omdat er in het buitenland meer problemen zijn met pasfraude hebben alle grootbanken de standaard van betaalpas functies buiten Europa uitgezet.

Dit vind je misschien ook leuk...