Nieuws

3 tips voor een fietsvakantie

Voor veel mensen is een fietsvakantie een van de leukste dingen die ze in een jaar doen. Naast dat je kan genieten van de natuur, ben je ook nog eens actief bezig. Je zit niet de hele dag op je luie kont, maar bent daadwerkelijk de omgeving aan het verkennen. Voor het eerst op fietsvakantie gaan kan wel eng zijn en daarom hebben wij drie tips voor een fietsvakantie op een rijtje gezet.

Doelen stellen

Het is belangrijk om reƫle doelen van te voren te bepalen. Je wilt de afstanden die je gaat rijden op een dag binnen een paar uur halen zonder hier veel moeite voor te doen. Zo kan je de tijd nemen waar nodig is en heb je genoeg tijd over om andere dingen te gaan doen. Kies dan ook trajecten van rond de 40 tot 70 kilometeren. Wanneer je een gemiddelde snelheid rijdt heb je dan genoeg tijd over.

Fietstassen

Fietstassen zijn je beste vriend op een fietsvakantie. Je kan alle spullen in een rugzak menemen, maar een fietstas is toch net wat makkelijker. Je kan alles wat je nodig hebt in de tassen doen. Denk hierbij aan een extra paar schoenen of kleren en natuurlijk wat te eten of drinken.

Goede fiets

Met je kroegfiets op fietsvakantie gaan is geen groot succes. Het is dan ook belangrijk dat je een goede fiets hebt waarmee je lange afstanden kan fietsen. Je kan een fiets helemaal compleet kopen maar je kan ook losse fietsonderdelen kopen en een fiets zelf in elkaar zetten. Wanneer je dit doet is het wel handig om een expert mee te laten kijken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij omnibikeparts voor de mogelijkheden die je hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...